Botë

Qytetarët ndihmuan në arrestimin e Shinji Aobas, i dyshuar për shkaktimin e zjarrit në Kyoto

 

Shinji Aoba, 41 vjeçar, është personi mbi të cilin po rëndojnë dyshimet e para për shkaktimin e zjarrit vdekjeprurës në një studio në Kyoto. Ai është arrestuar dhe të shtunën është transferuar për shërim në një spital në Osaka të Japonisë, pasi edhe ai vetë pësoi djegie të rënda.

Fqinjët e zonës përreth deklaruan se e kishin parë një person pranë zyrës së animacionit, e i cili ngjasonte shumë me Shinji Aoba, transmeton KTV. Policia arrestoi Aoban me dyshimin për vendosjen e zjarrit në ndërtesë. Aoba dyshohet se e akuzoi studion e animacionit për plagjiaturë të romanit të tij.