Botë

Greqia nesër mban zgjedhjet parlamentare, Demokracia e Re në avantazh

Greqia nesër mban zgjedhjet parlamentare, Demokracia e Re në avantazh

Kryeministri grek Alexis Tsipras njëkohësisht kreu i partisë qeveritare SYRIZA mbylli fushatën e tij zgjedhore të premten me një miting madhështor në Sheshin Sintagma, në Athinë duke bërë një thirrje të fundit tek qytetarët për të mos u besuar në zgjedhjet e se dielës konservatorëve të cilët sipas tij e futën vendin në krizën më të madhe ekonomike që ai ka kaluar ndonjëherë.

‘Jo, nuk do t’i japim përsëri çelësat e financave te vendit tek ata që e falimentuan. Jo, nuk do tu japim timonin atyre qe na hodhën ne humnere. Jo,nuk do t’iu besojmë përsëri të ardhmen tonë atyre që shkatërruan ëndrrat dhe dinjitetin tonë “, tha Tsipras.