Botë

Katër persona dënohen me burgim të përjetshëm për vdekjen e 71 migrantëve

Katër persona dënohen me burgim të përjetshëm për vdekjen e 71 migrantëve
 

Një trafikues afgan me qenie njerëzore dhe tre shoqërues të tij bullgarë u dënuan me burgim të përjetshëm, për shkak të vdekjes së 71 migrantëve, të cilët u ngufatën brenda një kamioni (frigorifer), pranë një fshati të Austrisë, në vitin 2015.

Gjykata në Hungari e shpalli vendimin të enjten, pasi udhëheqësi i unazës afgane, Samsoor Lahoo, 32 vjeç, dhe shoqëruesit e tij u gjetën fajtorë për trafikim të organizuar të njerëzve dhe vrasje, në gusht të vitit 2015.