Botë

Tajvani bëhet shteti i parë aziatik që miraton ligjin për martesat mes së njëjtës gjini

 

Parlamenti i Tajvanit është bërë i pari në Azi që miraton ligjin për ta legalizuar martesën mes së njëjtës gjini.

Në vitin 2017, Gjykata Kushtetuese e Tajvanit vendosi që çiftet e së njëjtës gjini kanë të drejtë të martoheshin ligjërisht, transmeton KTV. Parlamentit iu dha një afat kohor prej dy vjetësh dhe iu kërkua të kalonin ndryshimet deri më 24 maj.