Botë

Dëme nga erërat e forta dhe reshjet e dendura të shiut në Ballkan

Dëme nga erërat e forta dhe reshjet e dendura të shiut në Ballkan

Zagreb, 15 maj – Erëra e forta dhe shira të rrëmbyeshëm, që nga e diela, po përshkojnë zona të Ballkanit, ku kanë shkaktuar dëme të mëdha nga përmbytjet sidomos në Kroaci.

Situata më kritike është regjistruar në Banija, në Kroacinë Qendrore, në kufi me Bosnjën, ku disa lumenj kanë përmbytur pjesërisht tre fshatra.