Botë

“Peshkaqeni” i ushtrisë amerikane

“Peshkaqeni” i ushtrisë amerikane

Me një gjatësi prej 91 metrash dhe lartësi afro 19 metra në bishtin e tij, ky mund të konsiderohet edhe si avioni më i frikshëm transportues ushtarak i Forcave Ajrore amerikane.

Bëhet fjalë për “Lockheed Martin’s C-5 Galaxy”, me një depo fluturuese prej 36 metrash të gjatë dhe 5 metra të gjerë, që mund të mbajë njësite ushtarake të gatshme për luftim, apo të ofrojë furnizimet e nevojshme kudo në botë, transmeton TCH.