Botë

Ndryshimi i emrit të Maqedonisë Veriore në epiqendër të votimeve presidenciale

Ndryshimi i emrit të Maqedonisë Veriore në epiqendër të votimeve presidenciale

Raundi i parë i zgjedhjeve presidenciale të së dielës në Maqedoninë e Veriut konsiderohet si testi kyç për mbijetesën e Qeverisë së qendrës së majtë në një shoqëri thellësisht të ndarë shkaku i ndryshimit të emrit të shtetit për përfundimin e përplasjes disadekadëshe me Greqinë fqinje.

Ndryshimi i emrit të shtetit në Maqedonia e Veriut, në kuadër të një ujdie që i hapi rrugë shtetit të vogël ballkanik drejt anëtarësimit në NATO dhe Bashkimin Evropian, ka qenë temë kryesore e fushatës zgjedhore, me ç’rast njëri prej dy kandidatëve kryesorë u zotua që ta sfidojë marrëveshjen në Gjykatën Ndërkombëtare të Drejtësisë në Hagë, shkruan sot Koha Ditore.