Botë

Epërsi e lehtë e kandidatit për president të Maqedonisë Veriore, Pendarovski

 

Shkup, 28 mars – Pak më pak se një muaj nga zgjedhjet presidenciale të planifikuara në Maqedoninë e Veriut më 21 prill, kandidati qeveritar Stevo Pendarovski ka rezultuar sipas sondazheve disa pikë përpara kandidates së opozitës konservatore, Gordana Siljanovska-Davkova dhe atij të Blerim Rekas, që i përket pakicës etnike shqiptare.

Nga një sondazh i kryer për llogari të televizionit privat ”Telma”, doli se Pendarovski rezulton me 25% në favor, krahasuar me 22,4% të Silkanovska-Davkova dhe 10,9% të Rekës.