Mijëra persona protestojnë në Kroaci kundër dhunës në familje Foto: Reuters

Mijëra persona protestojnë në Kroaci kundër dhunës në familje

16 March 2019 20:22

Mijëra persona kanë protestuar sot në kryeqytetit kroat, Zagreb, duke kërkuar nga autoritetet masa më të rrepta kundër dhunës në familje.

Protesta e sotme vjen pas një rasti në ishullin Pag, ku një baba hodhi katër fëmijët e tij nga një dritare, që kishte një distancë të lartë me tokën. Fëmijët, e moshave ndërmjet tri dhe tetë vjeç, pësuan lëndime të rënda trupore.

Protesta e sotme u organizua përmes një grupi në Facebook të quajtur “Spasime” (Më shpëto).

Protestuesit po kërkojnë edukim më të mirë në shkolla dhe më shumë trajnime për punëtorët e institucioneve shtetërore, me qëllim që të luftohen dhuna. Ata gjithashtu po kërkojnë që viktimat të mund të raportojnë rastet e dhunës përmes telefonit, që do të ishte funksional 24-orë në ditë, shkruan REL.

Kryeministri kroat, Andrej Plenakoviq, mori pjesë në tubimin në Zagreb, ku ju tha të pranishmëve se ai tashmë ka marrë masa.

“Këtu jam më shumë si qytetar i shqetësuar sesa si kryeministër i vendit”, tha ai.

Ndërmjet viteve 2012-2017, 90 gra janë vrarë nga partnerët e tyre, ish-partnerët apo persona të afërt, thuhet në të dhënat e publikuara nga agjencia Reuters.

Vetëm gjatë viti 2017, sipas këtyre të dhënave, 11,506 raste të dhunës në familje janë raportuar në polici.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme