Botë

Parlamenti i BE-së kërkon suspendimin e negociatave të anëtarësimit me Turqinë

Parlamenti i BE-së kërkon suspendimin e negociatave të anëtarësimit me Turqinë
 

Bashkimi Evropian do të duhej që t’i suspendojë formalisht negociatat e anëtarësimit të Turqisë në bllok, kanë thënë të mërkurën ligjvënësit e BE-së duke i adresuar një qortim simbolik presidentit turk, Recep Tayyip Erdogan, të cilin Qeveritë perëndimore e akuzojnë për abuzim gjithëpërfshirës të të drejtave të njeriut.

Duke e shpalosur qëndrimin e përbashkët të Parlamentit Evropian rreth synimit të kahershëm të Turqisë për t’u bërë pjesë e BE-së, ligjvënësit e mbështetën me 370 vota për, 109 kundër dhe 143 abstenime ngrirjen zyrtare të procesit. Megjithatë, janë Qeveritë e BE-së ato që e thonë fjalën e fundit për çdo lloj suspendimi, transmeton Koha Ditore.