Botë

8 Marsi në botë - protesta kudo, në Berlin, nga ky vit, bëhet festë zyrtare dhe ditë pushimi

 

Miliona gjermanë këtë vit, për herë të parë, u janë bashkuar qytetarëve në më shumë se 20 shtete, kur Dita Ndërkombëtare e Gruas është festë zyrtare. 8 Marsi është festë zyrtare nga ky vit edhe në Berlin, pasi parlamenti i këtij qyteti e miratoi këtë në janar. Kjo datë tashmë është festë zyrtare në Rusi dhe Kubë, si dhe në disa pjesë të Evropës Lindore, Azinë Juglindore dhe Afrikë.

Sivjet ishte hera e parë që për shumicën e njerëzve në Berlin dhe në qytetet tjera gjermane, 8 Marsi është ditë pushimi, me qëllim që të festohet, raporton KTV.