Botë

Emri i Maqedonisë së Veriut arrin në zyrat e OKB-së, së shpejti zyrtarizohet

 

Njoftimi zyrtar për ndryshimin e emrit të Maqedonisë ka mbërritur ndërkohë në OKB, e cila po punon për përfundimin e procedurave administrative.

Sekretari i përgjithshëm i OKB, përshëndet zbatimin e Marrëveshjes së Prespës, e cila mes të tjerave parashikon dakordimin e palëve për emrin "Republika e Maqedonisë së Veriut”. Zyra e sekretarit të përgjithshëm njoftoi se "ka marrë më 12 shkurt njoftimin zyrtar për hyrjen në fuqi të Marrëveshjes”. Antonio Guterres e përshëndet "këtë zhvillim, i cili i jep zgjidhje një çështjeje që ka marrë shumë kohë midis Athinës dhe Shkupit dhe tregon se edhe çështje që duken të vështira mund të zgjidhen me dialog dhe vullnet politik”.