Botë

Nga 1 janari Rumania merr presidencën e radhës së BE-së

Nga 1 janari Rumania merr presidencën e radhës së BE-së
 

Më 1 Janar 2019, Rumania merr presidencën e radhës së BE-së. Qeveria e udhëhequr nga socialdemokratët do të pushtojë Brukselin dhe Strasburgun. Qeveria e kryeministres Viorica Dancila, thotë se do të bëjë revolucion, dhe do ti tregojë vendin Merkelit, Macronit, Kurzit, e të tjerëve.

Por, pavarësisht pompozitetit në Bukuresht, presidenca rumune do të ketë pak zë në BE. Vendimet e mëdha të gjashtëmujorit të parë të 2019-ës e anashkalojnë Rumaninë. Brexit dhe zgjedhjet europiane janë gati të mbyllura, e as nuk mund të ndikohen e as nuk ndërrojnë drejtim nga zhvillime të papritura të presidencës rumune.