Botë

Javë vendimtare për Theresa Mayn dhe marrëveshjen Brexit

 

Një javë vendimtare nis sot për kryeministren britanike, Theresa May, e cila do të përpiqet të shpëtojë marrëveshjen e Brexitit, e rrezikuar që të kundërshtohet gjatë votimit historik të martën në Parlament, ku vihet gjithashtu në pikëpyetje e ardhmja e saj në Downing Street, transmeton ATSH raportimin e AFP-së.

Deputetët britanikë do të votojnë të martën në mbrëmje për ”Traktatin e tërheqjes” nga Bashkimi Europian, pas negociatash të vështira 17-mujore me Brukselin, por ku miratimi i tij ka shumë gjasa të dështojë për shkak të kritikave të shumta që ka marrë.