Botë

CDU zgjedh sot pasardhësin e Merkelit

CDU zgjedh sot pasardhësin e Merkelit

CDU në pushtet do të zgjedhë pasuesin e Angela Merkel në krye të partisë dhe me vetë këtë edhe kandidatin për kancelarin e ri të vendit.

Udhëheqësja e CDU dhe kancelarja e Gjermanisë që nga viti 2005 Angela Merkel njoftoi në tetor se largohet nga pozita e liderit të partisë dhe nuk kishte në plan të rihapte garën për postin e kancelares.