Botë

Franca rrezikon të kalojë në gjendje të jashtëzakonshme

Franca rrezikon të kalojë në gjendje të jashtëzakonshme
Foto: Reuters

Presidenti francez Emmanuel Macron ka shqyrtuar mundësinë e shpalljes së gjendjes së jashtëzakonshme për të parandaluar përsëritjen e protestave të dhunshme si dhe ka bërë thirrje për bashkëbisedim me protestuesit, tha zëdhënësi i presidencës franceze, Benjamin Griveaux.

Grupe të të rinjve me maska në fytyrë, si dhe mjete të forta, kanë protestuar në rrugët e Parisit duke shkaktuar dëme të mëdha material në vetura dhe ndërtesa.