Botë

Liderët katalonjas do t’i vazhdojnë përpjekjet për pavarësi nga Spanja

Liderët katalonjas do t’i vazhdojnë përpjekjet për pavarësi nga Spanja
Foto: Reuters

Liderët katalonjas të shtunën e kanë shënuar njëvjetorin e shpalljes së dështuar të pavarësisë, me protesta dhe premtime se do t’i vazhdojnë përpjekjet për shkëputje nga Spanja.

Madridi e kishte futur Katalonjën nën kontroll direkt, pasi që liderët katalonjas kishin shpallur pavarësinë, pas një referendumi.