Botë

Nis stërvitja më e madhe e NATO-s pas Luftës së Ftohtë

 

Stërvitja më e madhe ushtarake e NATO-s që nga fundi i Luftës së Ftohtë, e quajtur “Trident Junckture 18”, ka nisur sot në Norvegji dhe do të vijojë deri më 7 nëntor, në atë që do të jetë një shpalosje masive fuqie.

Rreth 50 mijë trupa, nga 31 vende (29 anëtarë të NATO-s plus Suedinë dhe Finlandën), do të marrin pjesë në manovra. Ato organizohen në Norvegjinë Qendrore, në Atlantikun Verior e Detin Balltik, si dhe në hapësirën ajrore norvegjeze, suedeze dhe finlandeze.