Betimi për Drejtësi

Sektori i ndërtimit shumë i fuqishëm, informaliteti i pranishëm

 

Raportimet për qarkullimin e parasë informale dhe dyshimet për shpëlarje të parasë në sektorin e ndërtimit nga shoqata e ndërtimtarëve vlerësohen si llafe. Sipas tyre, asnjëherë nuk është vërtetuar apo dënuar ndokush për këto veprime kriminale.

“Dëgjoni, kjo ka fillu me u përmend tash e 15 vjet ma herët. Mirëpo, deri sot nuk e di se nuk kam ndonjë informatë që dikush të paktën është akuzu për këtë punë. Këto ndoshta janë edhe ma shumë rume ose llafe që i quajmë na. Gjithmonë mund të ketë po nuk mund me thonë me siguri se, që dikush ka qarkullim të këtyre mjeteve në ndërtime, le të faktohen ato dhe ata që e bojnë kemi bazë ligjore për me i përndjek. Nëse ekziston, domethënë, por ma shumë janë llafe. Deri tash përderisa nuk është akuzu apo dënu dikush”, ka thënë Faton Hoxha nga Shoqata e Ndërtimtareve të Kosovës.