Betimi për Drejtësi

“Qëllimi i markës tregtare është dallimi nga marka tjetër”, vlerësojnë ekspertët

 

Ekspertët në fushën e markave tregtare theksojnë se përditë ka shkelje që ndodhin në lidhje me të drejtën e përdorimit të markave. Sipas tyre, qëllimi i markës tregtare është të dallojë apo mos të ngjajë me tjetrën.

Njomëza Zejnullahu, profesoreshë në UBT, thotë se markat tregtare janë shenja dalluese, identifikuese të cilat kanë për qëllim dallimin dhe identifikimin e mallrave të shërbimeve të një prodhuesi ose një kompanie prodhuese ose kompanisë tjetër.