Auto

Ferrari dhe Porsche-ja përfitojnë nga vendimi i BE-së për e-karburantet

Foto ilustrim
 

Prodhuesi italian i veturave luksoze, Ferrari dhe ai gjerman, Porsche, do të përfitojnë nga planet për të përjashtuar veturat që funksionojnë me e-karburant nga plani i Bashkimit Evropian për heqjen e automjeteve me motorë me djegie në vitin 2035, raportoi të martën "Automotive".

"Lajmi i mirë për ne si kompani është se në krye të veturave elektrike, ne do të jemi në gjendje të vazhdojmë me motorët tanë me djegie të brendshme", ka thënë drejtori ekzekutiv i Ferrarit, Benedetto Vigna. “Ky vendim është shumë interesant për ne sepse lejon që ICE-të të shkojnë përtej vitit 2036”, ka shtuar ai.