Auto

Renaulti pranon t’i ulë aksionet në Nissan

Foto ilustrim
 

Grupi Renault ka pranuar të ulë aksionet e tij në Nissan, duke kërkuar ribalancim në aleancën e tyre prej dy dekadash, në mënyrë që të konkurrojnë më mirë në një industri që po shkon drejt elektrifikimit dhe automatizimit, raportoi të hënën “Automotive”.

Partnerët do të mbajnë 15 për qind të aksioneve, duke përfshirë një plan që prodhuesi francez i automjeteve të transferojë rreth 28 për qind të aksioneve të saj në Nissan.