Auto

Australianët dhe kanadezët preferojnë automjetet elektrike, në SHBA ende ato tradicionale

 

Një studim nga faqja australiane e krahasimit të sigurimeve “Compare the Market” zbuloi se banorët e Shteteve të Bashkuara ende preferojnë automjetet me lëndë djegëse fosile mbi ato elektrike, ndërsa konsumatorët në Australi dhe Kanada preferojnë automjetet elektrike.

Studimi, sipas AutoCar, filloi duke pyetur klientët nëse më mirë do të kishin një automjet SUS ose një veturë elektrike me të njëjtin çmim. Pothuajse 53 për qind e blerësve amerikanë thanë se do të preferonin një automjet tradicional në krahasim me 34 për qind që preferojnë një EV. Të tjerët nuk kishin asnjë preferencë.