Auto

KIA në Evropë ka 5.1 për qind të tregut

 

Shifrat e publikuara nga Shoqata Evropiane e Prodhuesve të Automjeteve (ACEA), në fundjavë, konfirmojnë se pjesa e tregut të kompanisë Kia në Evropë në nëntë muajt e parë të vitit 2022 u rrit në 5.1%, që do të thotë rritje nga 4.2% në krahasim me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar.

Në vendet anëtare të BE-së, EFTA (Zvicër, Norvegji, Islandë, Lihtenshtajn) dhe në Mbretërinë e Bashkuar, nga janari deri në fund të shtatorit janë regjistruar për herë të parë 425.882 automjete Kia, që është 9,8% më shumë se në të njëjtën kohë të vitit të kaluar.