Auto

Edhe Mazda po largohet nga Rusia

 

Mazda dhe Sollers aktualisht drejtojnë një sipërmarrje të përbashkët në Rusi, dhe prodhimi i automjeteve në fabrikën në Vladivostok filloi në vitin 2012. Ajo fabrikë prodhon gjithashtu Mazda CX-5 dhe Mazda 6, ndër të tjera.

Prodhuesi japonez i automjeteve ka kërkuar mënyra për të mbyllur operacionet e tij në Rusi që nga pushtimi i Ukrainës në shkurt. Në mars, ata konfirmuan se eksporti i pjesëve në fabrikën e Vladivostok do të përfundonte dhe se prodhimi do të pushonte kur këto rezerva të konsumoheshin. Fabrika prodhoi rreth 29 mijë automjete në vitin 2021, shkruan Nikkei Asia.