Auto

Fordi dënohet me 19.2 milionë dollarë në SHBA

 

Fordi do të paguajë 19.2 milionë dollarë për të zgjidhur akuzat se ka reklamuar në mënyrë të rreme ekonominë e karburantit në botën reale dhe kapacitetin e ngarkesës për disa hibride dhe kamionë, ka thënë të martën Zyra e Prokurorit të Përgjithshëm të Iowas, shkruan Reuters.

Bëhet fjalë për veturat hibride C-Max 2013–2014 dhe kamionçina Super Duty 2011–2014. Në vitin 2013, Ford uli vlerësimet e reklamuara të ekonomisë së karburantit në hibridin e tij C-Max deri në 11 kilometra për gallon dhe u dërgoi çeqe pronarëve prej 550 dollarësh për të kompensuar diferencën në kostot e karburantit.