Auto

Volkswagen rrit investimet e veturave elektrike në Spanjë në 10 miliardë euro

 

Prodhuesi gjerman i veturave Volkswagen dhe partnerët do të investojnë 10 miliardë euro për të prodhuar vetura elektrike dhe me bateri në Spanjë, ka thënë shefi ekzekutiv i saj të enjten, 3 miliardë euro më shumë se sa ishte zotuar më parë, shkruan Reuters.

Kompania njoftoi gjithashtu marrëveshje partneriteti me ndërmarrjen më të madhe të energjisë elektrike në Spanjë Iberdrola, e cila do të ngrejë një park diellor për të furnizuar pjesërisht impiantin e baterive që do të ndërtohet pranë Valencias.