Auto

BMW-ja njoftoi për rritje të fitimit falë sipërmarrjes së përbashkët kineze e çmimeve të larta

 

Gjiganti i veturave, BMW, njoftoi të enjten rritje të fitimit në tremujorin e parë të vitit, e nxitur nga një rivlerësim i aksioneve të prodhuesit gjerman të veturave në sipërmarrjen e saj të përbashkët kineze dhe çmimet e larta, dhe ruajti perspektivën e saj për vitin 2022, pavarësisht çmimeve të paqëndrueshme për mallrat dhe energjinë, shkruan Reuters.

BMW-ja ka thënë se rivlerësimi i aksioneve të saj ekzistuese në sipërmarrjen e saj të përbashkët me Brilliance Auto Group kishte rezultuar në një fitim paraprak prej 7.7 miliardë euro.