Auto

19-vjeçari pretendon se ka hakuar më shumë se 25 vetura Tesla

Foto: AP
 

Një studiues 19-vjeçar i sigurisë ka deklaruar se ka hakuar nga distanca më shumë se 25 vetura Tesla, në 13 shtete, duke thënë në një seri të publikimeve në Tëitter, se një e metë softueri i ka mundësuar atij të ketë akses në sistemin e veturave elektrike.

David Colombo, i vetë-quajtur specialist i teknologjisë informative, ka shkruar në Tëitter se problemi në softuerin e Teslas, i lejon atij që të zhbllokojë dyert dhe dritaret, të nisë ngasjen e veturave pa çelsa dhe të çaktivizojë sistemet e tyre të sigurisë.