Auto

Britania regjistron nivelin më të ulët të prodhimit të veturave në tetor që nga viti 1956

 

Prodhimi britanik i veturave ra me 41 për qind muajin e kaluar në nivelin më të ulët të tetorit që nga viti 1956 pasi mungesa globale e çipave dhe mbyllja e fabrikave goditi sektorin, treguan të dhënat nga Shoqata e Prodhuesve dhe Tregtarëve të Motorëve (SMMT).

Një total prej 64.729 veturash dolën nga linjat e prodhimit britanik, tha organi i industrisë së tregtisë në një deklaratë.