Auto

Nissani vonon lansimin e veturës elektrike “Ariya”, shkak mungesa e çipave

 

Prodhuesi japonez i veturave, Nissan, ka thënë të premten se do të vonojë lansimin e planifikuar të verës të modelit të saj të ri elektrik “Ariya” për shkak të mungesës globale të çipave që ka goditur prodhuesit e veturave.

Njoftuar më korrik 2020, modeli i ri tërësisht elektrik fillimisht duhej të dilte në shitje në Japoni nga mesi i vitit 2021, para se të mbërrinte në Evropë, Amerikën e Veriut dhe Kinë deri në fund të vitit.