Auto

Jaguar Land Rover pezullon prodhimin e veturave

Jaguar Land Rover pezullon prodhimin e veturave
 

Jaguar Land Roveri ka marrë vendim për mbylljen e përkohshme të dy fabrikave kryesore të veturave për shkak të mungesës së çipave kompjuterikë. Vështirësitë në prodhuesin më të madh të veturave në Britaninë e Madhe u bëjnë jehonë problemeve të ngjashme me prodhuesit e tjerë, përfshirë Fordin, të cilat janë prekur nga një mungesë globale e çipave.

JLR-ja tha se do ketë një “periudhë të kufizuar” të mbylljes në Haleëeood dhe Caste Bromëich, nga e hëna.