Auto

Shitjet e veturave në Evropë rriten 63% në mars, tregu rimëkëmbet ngadalë

Shitjet e veturave në Evropë rriten 63% në mars, tregu rimëkëmbet ngadalë
 

Shitjet evropiane të veturave të reja u rritën me 63 për qind në mars, duke u rikuperuar nga rënia e një viti më parë kur bllokimet e koronavirusit dëmtuan shitjet, edhe kur kufizimet e lidhura me virusin vazhdojnë në tregjet kryesore të veturave.

Regjistrimet në tregjet e BE-së, EFTA-së dhe Britanisë u rritën në 1.39 milion nga viti në vit, treguan të premten të dhënat nga shoqata e industrisë ACEA.