1 perditesime
Auto

Konfirmohet ndryshimi i emrit të Volkswagenit në SHBA

Konfirmohet ndryshimi i emrit të Volkswagenit në SHBA
15:20

Konfirmohet ndryshimi i emrit të Volkswagenit në SHBA

Duke konfirmuar raportimet e mëhershme, Volkswageni ka bërë të ditur se Voltswagen do të jetë emri i brendit për Amerikë. Ndryshimi do të ndodhë në muajin maj.

“Do ta ndryshojmë shkronjën K për T, por ajo që s’do të ndryshojë është vendosmëria e brendit për të prodhuar veturat më të mira për shoferët kudo”, ka thënë presidenti dhe shefi ekzekutiv i Voltswagenit në Amerikë, Scott Keogh. Sipas tij, brendi është duke kaluar drejt të ardhmes elektrike.

Brendi Voltswagen ka nisur menjëherë me reklamime në uebfaqe e rrjete sociale.

08:09

Volkswageni po e ndryshon emrin

Volkswageni në Amerikë do të ndryshojë emrin në Voltswagen në muajin prill, sipas një njoftimi për media të lëshuar në uebfaqen e prodhuesit të njohur të veturave. Kompania megjithatë ka fshirë shpejt dokumentin.

Duke marrë parasysh kohën e ngjarjes, pritej që kjo të lidhej me 1 prillin – Ditën e Gënjeshtrave. Por, një burim brenda kompanisë ka shpalosur për “Automotive News” se kjo s’ishte thjesht mashtrim.

Ndërsa një tjetër burim për “USA Today” ka thënë se ndryshimi do të jetë i përhershëm.

Kompania s’ka lëshuar detaje.

Emri i ri, Voltswagen, lidhet kryekëput me planet e kompanisë për të avancuar kah teknologjia e veturave elektrike.

S’dihet se kur do të ndodhë ndryshimi i emrit.