Auto

“Kia Motors” shiti mbi dy milionë njësi vitin e kaluar

“Kia Motors” shiti mbi dy milionë njësi vitin e kaluar
Foto: Reuters
 

Kompania ”Kia Motors Corporation” regjistroi shitje globale prej 2,61 milionë njësish në vitin 2020 të cilat, për shkak të pandemisë në vazhdim të Covid-19 dhe rrethanave të vështira në tregjet globale, ranë me 5,9% nga viti i kaluar.

Sidoqoftë, regjistrimet në Kore u rritën me 6,2% në 552 400 njësi, ndërsa ato jashtë tregut të brendshëm ranë me 8,7% në 2,05 milionë njësi.