Auto

Veturat, COVID-19 dhe anulimet: Bota e automobilizmit më 2020

Veturat, COVID-19 dhe anulimet: Bota e automobilizmit më 2020
 

Bota e automobilizmit në vitin 2020 ishte e pazakontë, sikurse gjithçka tjetër. Prodhuesit u kujdesën që t’i shtojnë modelet miqësore me mjedisin, ndërsa u legalizua edhe vetura fluturuese

“Mercedes-Benzi” shpalosi veturën koncept të inspiruar nga filmi fanta-shkencë “Avatar” në fillim të 2020-s, në panairin e teknologjisë në Las Vegas. “AVTR”, që u shpalos në “CES” në muajin janar, u dizajnua me ndihmën e regjisorit të “Avatarit”, James Cameron, dhe kishte për qëllim të ishte sa më miqësor me mjedisin.

“Mercedes-Benzi” kishte thënë se vetura vjen me bateri tërësisht të riciklueshme që bazohet në qeliza organike, duke hequr qafe nevojën që të varet nga mineralet si nikeli ose kobalti.