Auto

Jetëgjatësia e baterive të veturave zvogëlohet pas disa vitesh, kjo ka disa arsye

Jetëgjatësia e baterive të veturave zvogëlohet pas disa vitesh, kjo ka disa arsye
Foto: Reuters
 

Pas dilemave të distancës, jetëgjatësia e baterisë së veturave me djegie të brendshme është një nga shqetësimet më të zakonshme të njerëzve që duan këtë lloj.

Të gjitha bateritë e veturave elektrike degradojnë me kalimin e kohës dhe me përdorim të shpeshtë, duke i bërë kështu më pak efikase kur arrijnë një “moshë” dhe në fund, shpejtësia zvogëlohet.