Auto

Makina fluturuese holandeze merr patentën rrugore në Evropë

Makina fluturuese holandeze merr patentën rrugore në Evropë

Pas fillimit të provave për fluturim dhe ngasje në vitin 2012, firma holandeze Pal-V tani thotë se makina e saj fluturuese “Liberty” ka marrë miratimin në Bashkimin Evropian për përdorim në rrugë.

Robert Dingemanse, themelues i kompanisë, thotë se është dashur shumë punë për të përshtatur mjetin fluturues që paloset, për të marrë miratimin e përdorimit në rrugë. Mjeti është certifikuar për frenat, zhurmën dhe ndotjen.