Auto

Eliminimi i “ankthit të distancës” shton shitjen e veturave elektrike

Foto: Reuters

Angli-Francë, nëntor (Reuters) – Steve Tomlin, udhëheqës i një dege të shitjes së “Renaultit” në Britani të Madhe, thotë se shitjet e automobilit të vogël elektrik “Zoe” janë rritur sivjet. Sipas tij, shkak është heqja e “ankthit të distancës”, apo frikës se automobili do t’i lërë në mes të rrugës. Modeli, që zë rreth një të tretën e shitjeve të Tomlinit për disa muaj sivjet, ka mundësinë që të kalojë distancën prej 400 kilometrash me një mbushje të baterisë. Për dallim nga modeli i shkuar, që u shit shumë më pak, ofronte 300 kilometra distancë kur ishte tërësisht i mbushur. “Ankthi për distancë është hequr dhe sapo u kemi shpjeguar se sa e lehtë është të jetosh ditë për ditë me një veturë elektrike kemi parë ndikim të madh në shitje”, ka thënë Tomlin, menaxher i përgjithshëm në “Martins Renault & Dacia” në Reading, rreth 65 kilometra në perëndim të Londrës. “Renaulti” i ka thënë “Reutersit” se shitjet e modelit “Zoe” në Britani janë rritur më shumë se dyfish këtë vit, dhe se në Francë automobilat me zero emetim të karbonit kanë tejkaluar shitjet e modeleve dizelë sivjet, deri në fund të shtatorit – 19 për qind përkundër 18 për qind – një e arritur historike.

 

Angli-Francë, nëntor (Reuters) – Steve Tomlin, udhëheqës i një dege të shitjes së “Renaultit” në Britani të Madhe, thotë se shitjet e automobilit të vogël elektrik “Zoe” janë rritur sivjet. Sipas tij, shkak është heqja e “ankthit të distancës”, apo frikës se automobili do t’i lërë në mes të rrugës. Modeli, që zë rreth një të tretën e shitjeve të Tomlinit për disa muaj sivjet, ka mundësinë që të kalojë distancën prej 400 kilometrash me një mbushje të baterisë. Për dallim nga modeli i shkuar, që u shit shumë më pak, ofronte 300 kilometra distancë kur ishte tërësisht i mbushur. “Ankthi për distancë është hequr dhe sapo u kemi shpjeguar se sa e lehtë është të jetosh ditë për ditë me një veturë elektrike kemi parë ndikim të madh në shitje”, ka thënë Tomlin, menaxher i përgjithshëm në “Martins Renault & Dacia” në Reading, rreth 65 kilometra në perëndim të Londrës. “Renaulti” i ka thënë “Reutersit” se shitjet e modelit “Zoe” në Britani janë rritur më shumë se dyfish këtë vit, dhe se në Francë automobilat me zero emetim të karbonit kanë tejkaluar shitjet e modeleve dizelë sivjet, deri në fund të shtatorit – 19 për qind përkundër 18 për qind – një e arritur historike.

Kostoja