Auto

Shqipëria ndryshon lejen e qarkullimit për automjetet në vend

 

Leja e qarkullimit të automjeteve në Shqipëri do të ndryshojë së shpejti. Ministrja e Infrastrukturës Belinda Balluku ka firmosur një urdhër që parashikon ndryshimin e lejes së qarkullimit që do të jetë në përputhje me direktivën Europiane.

Përveç formës së kartonit të ri, leja e qarkullimit do të përfshijë edhe certifikatën e pronësisë së automjetit. Aktualisht në Shqipëri ka dy kartona, një për lejen e qarkullimit dhe një tjetër për certifikatën e pronësisë së mjetit. Ky ndryshim do të hyjë në fuqi së shpejti.