Auto

Skandali “Dieselgate”, VW-ja dëmshpërblen blerësit në SHBA me 9.5 miliardë dollarë

Skandali “Dieselgate”, VW-ja dëmshpërblen blerësit në SHBA me 9.5 miliardë dollarë

Skandali i vitit 2015 i solli shumë dëme gjigantit gjerman të veturave Volkswagen, në shumë mënyra dhe pos imazhit e dëmtoi edhe në llogaritë bankare.

Komisioni Federal Tregtar i SHBA-së ka bërë të ditur këtë javë se VW-ja u ka paguar blerësve të veturave të kësaj marke dëmshpërblim prej 9.6 miliardë dollarë, pasi para shpërthimit të skandalit me emetimin e gazrave, i njohur si “Dieselgate”, kompania i kishte joshur me reklamën “Diesel i pastër”.