Auto

Japonia nxjerr super-trenin që transporton pasagjerët edhe gjatë tërmeteve

Japonia nxjerr super-trenin që transporton pasagjerët edhe gjatë tërmeteve

Japonia ka prodhuar së fundmi një tren super modern, i cili konsiderohet si më i shpejti në botë. Veç kësaj, thuhet se treni mund të transportojë pasagjerët me siguri maksimale edhe në momentet kur tërmeti godet vendin.

Bëhet fjalë për trenin N700S ku shkronja S do të thotë “Supreme”, i cili u fut në përdorim nga 1 korriku dhe do të shërbejë për transportimin e pasagjerëve në linjën Tokaido Shikansen, që lidh stacionin e Tokios dhe atë të Osakës.