Auto

Komforti dhe eleganca e përjetshme e Citroen DS

 

Kjo veturë është një ikonë. Nëse njerëzit një ditë vendosin të braktisin Tokën dhe të marrin vetëm dhjetë automobila nga historia, një Citroen DS do të hyjë në atë listë, së bashku me Ford Model T dhe Ferrari F40, shkruan Top Gear të premten.

Tani, nëse jeni nën moshën 40 vjeçe, Citroeni nuk është ndonjë gjë e madhe për ju. Vetëm edhe një prodhues i makinave me modele të vjetra, apo jo? Por historia e Citroenit në fakt është përplot inovacione dhe mrekulli teknologjike, i cili ishte në krye të dizajnit modern. Por modeli kurorë i Citroenit është ai DS. Asnjë makinë, ndoshta pos Modelit S të Teslas, nuk ka ndryshuar lojën e prodhimit të makinave për kohë të shkurtër aq sa është bërë me modelin DS të Citroenit.