Auto

Bashkë, por të ndarë - pandemia zbulon rolin e ri të veturave

Foto: Friedemann Vogel/EPA, via Shutterstock
Foto: Friedemann Vogel/EPA, via Shutterstock
 

Roli automobilit në kohë pandemie është rishpikur. Nga hapi i vetëm që të shkohet prej një vendi në tjetrin, veturat tani janë shndërruar në një strehë të vogël në rrota, të sigurt nga ndotja e jashtme, në një hapësirë që ua mundëson “banorëve” të ndihen se janë brenda, por dhe jashtë në të njëjtën kohë.

U desh pandemia që veturës t’i jepej një rol i ri. Kur njerëzit duan të mbledhin familjet dhe miqtë, ata mund ta bëjnë këtë duke ruajtur distancën sociale, sipas rregullave. Mbesin nën një kulm, me dyer të mbyllura e të ndarë nga pjesa tjetër e njerëzve, shkruan NYT, përcjell KOHA.