Auto

Teknologjia e shtrenjtë për vozitje autonome ngut bashkimin e madh

Teknologjia e shtrenjtë për vozitje autonome ngut bashkimin e madh

“Ford Motor” dhe “Volkswageni” janë bashkuar në zhvillimin e automobilave autonomë dhe në ndarjen e përbërësve për automobilat elektrikë. Lëvizja është zgjerim i aleancës ekzistuese dhe tregon se si autoprodhuesit po eliminojnë rivalitetet për të menaxhuar shpenzimet për teknologjitë e reja.

Marrëveshja bën që “Volkswageni” të blejë aksione në kompaninë e re të “Fordit” që po zhvillon teknologjitë autonome dhe “Fordi” të përdorë përbërësit për automobila elektrikë, që janë prodhuar nga “Volkswageni”, shkruan sot “Koha Ditore”.