Auto

Fordi do të prodhojë veturat elektrike në platformën e Volkswagenit

 

Fordi ka konfirmuar se do të “dizajnojë dhe prodhojë së paku një model krejtësisht elektrik në Evropë”, duke përdorur platformën modulare elektrike ‘MEB’ të Volkswagenit.

Duke filluar nga viti 2023, Fordi do të bëhet prodhuesi i parë jashtë grupit të Volkswagenit që do të përdorë platformën MEB, për të ofruar vetura elektrike në masë të lartë në Evropë, ku pritet që të ofrohen mbi 600 mijë ekzemplarë për konsumatorët evropian në 6 vitet e ardhshme, transmeton koha.net.