Në gjashtë mujorin e parë 2019 kroatët kanë blerë 38 mijë vetura të reja

Në gjashtë mujorin e parë 2019 kroatët kanë blerë 38 mijë vetura të reja

11 July 2019 17:16

Në gjashtë muajt e parë të këtij viti, tregu i ri kroat i makinave ka regjistruar rezultate të ngjashme si në të njëjtën periudhë të vitit 2018, por me një rënie të dukshme në muajin e kaluar.

Në qershor, 8.235 makina të reja u shitën, pothuajse 1.000 më pak se në maj, duke e bërë gjysmën e parë të këtij viti, megjithatë, më të ulëtën se gjysmën e parë të vitit të kaluar, por vetëm për 73 makina, transmeton KP.

Në gjashtë muajt e parë të vitit 2019, 38.156 makina të reja private u blenë nga kroatët dhe markat më të njohura janë Volkswagen, Renault dhe Opel.

Volkswagen ka mbajtur një "fron" me 4.604 vetura të shitura, që përbën 12.07 për qind të tregut në tërësi. Megjithatë, kjo është dy për qind më pak se një vit më parë kur VW shiti 5.414 makina në gjashtë muajt e parë në Kroaci.

Më së shumti automobila të ri janë regjistruar në Zagreb – 13.825, përkatësisht 36.23%.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme