Auto

E kaluara problematike e automobilit nga e ardhmja

E kaluara problematike e automobilit nga e ardhmja

Trupi nga çeliku i pangjyrosur, dyert që hapeshin lartë e motor të vendosur në pjesën e pasme. Kur John DeLorean vendosi të krijojë automobilin e tij sportiv, e dinte se këto veçori do ta dallonin nga gjithçka tjetër. 

Ishte viti 1973 dhe DeLorean, një inxhinier nga Detroiti në SHBA, kishte lënë punën si shefi më i ri në divizionin e “General Motors” për të hapur kompaninë e tij, “DeLorean Motor Company” ose “DMC”, shkruan sot Koha Ditore.