Auto

“Volvo” me strategji për parandalim të aksidenteve fatale

 

Gjiganti suedez, “Volvo”, shpreson ta rikthejë reputacionin e vet për sigurinë përmes një strategjie teknologjike. Me teknologjinë më të re kompania po planifikon të parandalojë aksidentet nëpër rrugë.

Kompania ka njoftuar në fund të muajit mars se do të instalojë kamera dhe senzorë brenda automobilave të vet në fillim të 2020-s, që do të funksionojnë sikur pajisje monitoruese për nivelin e dehjes apo shpërqendrimit të shoferit, por edhe për të intervenuar në parandalimin e aksidenteve, shkruan sot Koha Ditore.