Arbëri

Osmani: Marrëveshja për emrin e ri të Maqedonisë, kapitull i ri për rajonin

Osmani: Marrëveshja për emrin e ri të Maqedonisë, kapitull i ri për rajonin

Bujar Osmani, zëvendëskryeministër i Maqedonisë për Integrime Evropiane, ka thënë se marrëveshja me Greqinë për emrin e shtetit maqedonas shënon hapjen e një kapitulli të ri për rajonin.

Dy shtetet u morën vesh këtë javë që shteti maqedonas të marrë emrin Maqedonia e Veriut, dhe kjo, sipas Osmanit, është një nga tri datat më të rëndësishme në historinë e Maqedonisë. Ai ka thënë se tash Maqedonisë do t’i hapen dyert për integrim në Bashkimin Evropian dhe anëtarësim në NATO.